Hoppa till sidans innehåll

Jukola i Rovaniemi i juni: Flyg och träningsläger med tidig anmälan

30 DEC 2019 16:35
Nästa år går stafetterna Venla och Jukola i unik terräng och i dagsljus i Rovaniemi i norra Finland. Med flyg under tusenlappen blir det en snabb resa där vi är hemma söndag kväll. Vid intresse anordnas ett träningsläger innan, öppet för alla.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2019 16:35

Unik terräng - i dagsljus på natten

Av kartklipp och terrängbilder att döma ser 2020 års Jukolahelg 13-14 juni bli något utöver det vanliga. Flack kupering kan nog också tilltala många.

Lägg där till att det är ljust dygnet runt eftersom Rovaniemi ligger på polcirkeln. Bara den upplevelsen blir häftig i sig! Och inget släpande av pannlampa i packning eller på huvud alltså.

- Arrangörens hemsida

- Inbjudan

- Terrängbeskrivning och fler terrängbilder

 

Flyget enklare och billigare

Flyget ser ut att vara det enklaste och billigaste alternativet att resa. Inte så klimatsmart förstås, men de två övriga alternativen som övervägts känns inte aktuella:

  • Färja och buss. OK Lalle erbjuder endast ett färjealternativ via Åbo med tolv timmars bussresa i Finland enkel väg. Avresa sker torsdag, med sovplats i tält två nätter, och med ankomst tillbaka i Stockholm först måndag eftermiddag/kväll efter båtresa mitt på dagen på måndagen.
  • Nattåg. Är tyvärr planerat för banarbeten på sträckan mot Luleå samma vecka som Jukola. Det kan kanske ändras, men det känns dumt att chansa.

Tanken är därför att flyga Arlanda-Luleå och hyra minibussar/bilar i Luleå.

Från Luleå till Rovaniemi är det 25 mil och ca 3 h i resväg enligt Google Maps. Med tanke på trafiken under Jukolahelgen är nog lämplig uppskattad restid 4,5 h.

 

 

Träningsläger i liknande terräng innan

För att hinna känna lite på den speciella terrängen finns planer på att åka en eller ett par dagar före tävlingarna, men det beror såklart på intresset.

Halvvägs till Rovaniemi, mellan Kalix och Haparanda, finns en ö som heter Seskarö. Här finns orienteringskarta och en stugby, Seskarö havsbad & camping, vilket ser riktigt trevligt ut. Terrängen ser också ut att påminna om Jukolaterrängen. Här skulle vi kunna stanna några dagar och träna. Seskarö IF Orientering ser dessutom ut att arrangera motionsorienteringar på torsdagskvällar.

Finns intresse att stanna redan från och med onsdag ser vi till att ordna träningar även på andra ställen än bara på ön. Kanske kan vi till och med åka till Rovaniemi en dag och träna på någon av träningskartorna inför tävlingarna? Från Seskarö till Rovaniemi är det cirka 2 timmars bilresa. 

 

Åldersgräns

Alla är välkomna med på resan, även ungdomar, det finns ingen åldersgräns.

För att få delta i själva tävlingen behöver du enligt inbjudan vara född år 2005 eller tidigare. Det betyder att du under 2020 ska ha fyllt, eller kommer att fylla, 15 år.

För dig som ännu inte fyllt 18 år innan resan vill vi att det i samband med anmälan anges en vuxen som tar ansvar under hela resan och åker samma flygresa.

 

Flera alternativ på ditresa

Priset för flyg Arlanda-Luleå är just nu bara 919 kr per person, tur och retur, för alla avgångar från och med onsdag och med hemresa söndag kväll kl. 19.10 (ankomst Arlanda 20.30). Det går dessutom fem avgångar per dag onsdag-fredag så det finns mycket att välja på.

På lördag förmiddag finns ett flyg 9.30, men det landar i Luleå först 10.50 så det blir tajt att hinna till tävlingen för damerna (starten på Venla går kl. 14.00). 

Tänk på att planet tillbaka på söndagskvällen säkert kan bli fullt väldigt snart så det är ytterligare en anledning till att boka nu.

Avgångar Arlanda-Luleå dagligen, onsdag 10/6-fredag 12/6, att välja mellan:

  • 8.30-9.50
  • 12.10-13.30
  • 16.00-17.20
  • 17.45-19.05
  • 19.35-20.30

Utifrån intresse samordnas resa och träningsläger. 

 

 

Kostnad

Klubben subventionerar som vanligt delar av kostnaden.

Tidigare har egenavgiften för Jukola legat på mellan 800 kr och 1500 kr för vuxna och runt 500 kr för studerande och den ser ut att hamna på liknande belopp nu. Resan ser ut att bli billig den här gången, men tillkommer gör kostnad för hyra av minibuss/bil, samt en extra natt. Exakt hur stor egenavgiften blir beror på hur många vi blir.

Tillkommer gör en egenavgift för träningslägret. Även här beror storleken på hur många som anmäler sig och hur många dagar lägret blir, men vi försöker hålla konstaderna nere med enklare boende och egenhushåll.

Om det ekonomiska är avgörande för ditt deltagande, hör av dig till undertecknad.

 

Får vi ihop tre + tre lag?

Med tanke på den häftiga terrängen och den enkla, snabba och billiga resan, får vi ihop tre damlag och tre herrlag?

Det vore extra roligt om vi dessutom får till ett träningsläger innan!

 

Sista anmälningdag: 12 januari!

Sista anmälningsdag är satt till söndagen den 12 januari kl. 20.00 för att få billiga priser, men framförallt för att vara säkra på att vi får plats på flyget hem!

Anmälningar fortsätter även att tas emot den 12 januari. Vi anmäler då fler lag och bokar flygbiljetter efter behov, men det kan inte garanteras plats på flyget hem på söndagskvällen.  

Anmälan (bindande) görs som vanligt i Eventor:

-  Anmälan i Eventor - klicka här!

Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info