Hoppa till sidans innehåll

Anmäl er till ungdomsseriefinalen 1 oktober

21 SEP 2022 21:03
Lördag 1 oktober är det dags för Ungdomsseriefinalen i Skarpnäck. Vi hoppas att alla barn och ungdomar i klubben vill och kan vara med! Sista ordinarie anmälan via Eventor nu på söndag.
  • Skapad: 21 SEP 2022 21:03

Anmälan

Ungdomsseriefinalen går i år av stapeln i Skarpnäck. 

Sista ordinarie anmälningsdag via Eventor är söndag 25 september (efteranmälan till och med 28 september). Om du behöver hjälp med anmälan tar du kontakt med din ungdomsledare i god tid. Om du inte vet vem du ska kontakta går det bra att maila till This is a mailto link

Länk till anmälan: Eventor - Tävlingsinformation: Ungdomsseriefinalen (orientering.se)

Information om starttid/startlista kommer att läggas ut i PM på Eventor dagarna innan. 

Vad är ungdomsserien?

Ungdomsserien är framförallt en träningstävling för bara ungdomar, ett perfekt tillfälle att få orientera på ett nytt ställe och prova på tävlingsmomentet.

Ungdomsserien är en lagtävling där både goda resultat och stort deltagande från föreningarna premieras. Ungdomsserien genomförs i tre steg. Först två kretstävlingar sedan en regiontävling och avslutningsvis en finaltävling. Deltagande föreningar får poäng vid varje deltävling som de tar med sig till den avslutande finalen.

Ungdomsserien genomförs med klasserna: Inskolning, ungdomsklasserna U1-U4 samt tävlingsklasser för tjejer och killar 10 till 16 år.

Vilken klass ska jag delta i?

Om du är osäker på vilken klass du ska springa, be din ledare om hjälp! Det finns utvecklingsklasser (u-klass) för dig som inte orienterat så länge eller vill prova på tävlingsmomentet, och så finns det tävlingsklass.

Om du brukar vara med i knattegruppen, så går det bra att anmäla sig i inskolningsklass. Då får du tillsammans med en vuxen springa en orienteringsbana, där det finns glada och ledsna gubbar som hjälper dig att visa om du är på rätt väg. För att kunna springa inskolning behöver du ha någon vuxen med dig.

Jag behöver låna utrustning

Om du behöver låna utrustning, så som SI-pinne och kompass, så finns det att låna av klubben. Ta kontakt med din ungdomsledare i god tid så att vi kan se till att rätt SI-nummer registreras i Eventor.

Skribent: Emma Martinelle
E-post: Adressen Gömd

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info