Hoppa till sidans innehåll

Välbesökt hemmaläger

12 MAR 2018 21:43
Gamla och unga, mest unga, slet runt i den blöta snön på helgens hemmaläger. Ungefär 25 medlemmar deltog sammanlagt på de tre passen.
  • Skapad: 12 MAR 2018 21:43

Två teknikpass på lördagen och ett klassiskt långpass på söndagen stod på programmet.

Lördag

Helgen inleddes med en s k tjeckisk stafett som innebär att man i tvåmannalag delar upp varannan kontrollsträcka mellan sig. Banan går sicksack över en stig eller väg och det finns bara en karta per lag. Därför gäller det att bestämma bra växlingspunkter längs stigen/vägen, annars kan det bli omvägar, eller i värsta fall, att man tappar bort varandra. Passet utgick från Hundängen och syftet med passet var att träna på att orientera i hög fart, samt koncentrera sig på sin egen prestation, trots andra runt omkring sig.

Mellan passen serverades gemensam lunch i Alby och i samband med det hölls en teorigenomgång med fokus på förenkling och förlängning. 

På eftermiddagen sprangs det sprintorientering och mikroorientering vid Stimmets skola. Sprinten genomfördes med gemensam start och gafflade banor för att på så sätt träna på den stress som uppstår, samt träna på vikten av framförhållning och göra sitt eget lopp. Det fick också testas på mikroorientering, även det med syfte att träna på framförhållning, men också på att läsa definitioner och ta reda på kontrollens exakta placering.

För ungdomarna fortsatte lägret även på kvällen med en kvällsaktivitet i Alby.

MTBO-träning samtidigt

På lördagen anordnade också Söders en MTBO-träning för ABCD-området. Starten var i Alby och ett antal slingor utgick från ett bo i Krusboda. Det  hala snöunderlaget är kanske inte optimalt att cykla på, men trots förutsättningarna kom totalt sju cyklister till start.

Felix och Patrik Tiderman höll i träningen.

Söndag

På söndagen genomfördes ett långpass runt på gångvägar och bilvägar i Tyresö, Bollmora och Trollbäcken. Tempot var lugnt, men ett gäng ungdomar fick prova på att springa längre än 12 km och vara ute i över 1.30 h. Sträckorna delades också upp så att en ungdom i taget fick ligga först och välja väg. En uppmaning till den som låg först var att försöka följa med på kartan springandes och ha så pass bra framförhållning att sträckan kunde genomföras helt utan stopp. 

Stort tack!

Stort tack till alla som ställde upp att planera och arrangera helgen (Louise, Jacob, Peter Z, Peter A m fl) - och kul att så många var med!  

Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info