Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger i sol med Söders

16 MAR 2017 22:25
Vecka 10 är norrlänningarnas sportlovsvecka men även Söders höll igång … och det rejält. Fyrtiotalet ungdomar och yngre vuxna samt Pär Svensson var med och förgyllde tillvaron under dagarna två där både teknik och distans stod på programmet.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 16:13

Lördagen inleddes med guldterräng på Telegrafberget med Peter Zetterström som övningsledare. Ungdomarna löste parvis orienteringsproblem där otydliga ledstänger och sista säkra ingick medan vi äldre njöt av teknisk orientering i fjärilsformat. I tillägg för överambitiösa anordnades (beordrades?) tennis-OL som rejält blåste liv i lungorna för de flesta, även om ungdomliga Fredrik Glännefors i det närmaste verkade oberörd och tog hem många av matcherna.

Genomgång inför teknikpasset

Genomgång inför teknikträningen på lördagen
Foto: Filippa Grelz

Överläggningar i skogen
Noga överläggningar gällande vägval
Foto: Filippa Grelz

Louise Bergman och Camilla Göstas ordnade sedan en grym lunch som efterföljdes av teknikgenomgång där många kloka saker sades, däribland, ”Spring rätt, det är bättre än att springa fel”, vilket såklart är svårt att argumentera emot.

Till eftermiddagspasset i Krusboda hade radarparet Benke och Petta Andersson ordnat med strålande solsken samt utmanande sprintorientering. Markus Martinelle, som tydligen hade lagt upp hela sin vinterträning och toppat formen till denna tillställning, var riktigt rapp i steget och flög iväg som en jagad katt från start. Ett roligt inslag var labyrintorienteringen som gärna får bli ett stående inslag.

Till kvällen sänktes medelåldern något och ungdomarna laddade med melodifestival, bland annat för att komma i stämning till kommande långpass. Alla ungdomar hjälptes åt att ordna med tacos. Det blev mycket skratt kring långbordet i serveringen. Gunnar hade ordnat med snacks till Melodifestivalen och lovade att det skulle räcka till alla. Få hade sett så mycket snask tidigare på ett och samma ställe (möjligen att den lokala butiken har mer, men det är tveksamt)! Trötta och glada avslutade vi kvällen vid 22 för att sova oss i form till söndagens långpass.

Laddade söderslöpare inför långpass

Glada Söderslöpare halvvägs på långpasset
Foto: Mikael Wilhelmsson

Söndagen gick i hemlängtans tecken och Tomas Lilja hann säga ”soppatorsk” fem gånger innan vi var hemma igen. Solen sken till en början och Conny Svahn var oförskämt stark och skuttade likt en bergsget på lyckopiller mellan mossar och höjder. Göran Thimberg stod för utfordring med kexchoklad och isen låg på Lillsjön. Banan som mätte 15,9 km var trevligt lagd av Pär med många fina höjder, särskilt på slutet … och tog cirka 2h30min att avverka.

I omklädningsrummet efteråt hördes många rekordhistorier, framförallt av ungdomarna som hade varit ute längre än någonsin! Här får vi se upp framöver.

Tack alla inblandade för en mycket trevlig helg! 

Skribent: Mikael Wilhelmsson / Louise Bergman
E-post: Adressen Gömd

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info