Hoppa till sidans innehåll

Söders med 23 löpare på ett blött Tiomila

05 MAJ 2019 19:07
En vecka har gått sedan Tiomila i Skåne och många kanske redan har kollat hur det gick för Söders. För er andra kommer här en kort summering.
  • Skapad: 05 MAJ 2019 19:07

Glimåkra i nordöstra Skåne stod som hemort för årets Tiomila. Terrängen närmast arenan beskrevs av många som både bökig och stenig, men några kilometer bort bjöds på både snabblöpt granskog med mossa och fin bokskog - en ljusglimt i det annars regniga och blåsiga vädret som höll sig runt 10 grader, även under natten.

Söders ställde upp med två ungdomslag, ett damlag och ett herrlag. Totalt sprang 23 löpare i lagen, där Emma Norin och Lovisa Göstas Källman dubblerade och sprang både ungdomsstafetten och damstafetten med ett par timmars mellanrum. Imponerande! 

De flesta åkte ner på fredagen och laddade på hotell i Värnamo några mil norr om tävlingen. På lördagen åkte halva herrlaget ner i en bil.

Många stod för bra kämparinsatser, bland annat Stefan Norin (bilden) som hängde på fint i omstarten på sistasträckan i herrstafetten.

På plats var också Milan Kopp, Matts Björke och Lars Forsstedt som föredömligt åkt ner innan och riggat de större tälten. Dessa stod också för fin coachning ihop med Louise Bergman och Kristina Norin under tävlingsdygnet. Stort tack!  

Resultat

  • Ungdomslagen: 118 och 190 av 284 startande lag 
  • Damlaget: ej godkänt (337 lag kom till start)
  • Herrlaget: 158 av 310 lag

Länkar

Majtävlingar och Jukola nästa

Under maj springs det bland annat ungdomsserier och Stockholm City Cup.

Träningen är även påbörjad inför Jukolahelgen i Tammerfors 15-16 juni, där Venlakavlen för damer och Jukolakavlen för herrar står på programmet. Nästan 15 medlemmar är redan anmälda. En nyhet är på gång med vad som väntar i Finland.

Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info