Hoppa till sidans innehåll

soders.org har flyttat till slut ...

08 OKT 2017 21:36
Om ni hade svårt att komma in på dessa sidor i början av veckan så berodde det på att vi flyttade domänen soders.org och det gick inte helt smärtfritt.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 16:13

Först till det positiva. Även om det inte märks någon större skillnad till en början så kommer denna flytt att göra det enklare att implementera ny funktionalitet och om man gör länkar till sidan så blir de lite mer personliga i och med att domänen följer med.

Jag hoppas att det fungerar för all nu. Om ni har problem på någon dator eller hör om någon som har det så kontakta mig. Ett känt problem är att det inte verkar gå att logga in med Firefox om man inte accepterar tredjepartkakor. Detta är nog tyvärr inget vi kan fixa själva eftersom det har med idrottonlines implementation att göra.

Nu till det strul som var vid flytten. Vi hade ju i god tid gått ut med att det kunde bli lite strul men tyvärr kom denna information lite tidigt och ändrade flera gånger och var i viss mån felaktig.

Anledningarna var flera och här kommer lite förklaringar för er med ett sjukligt intresse för det tekniska:

Först av allt var jag inte medveten om att när jag lagt beställning av flytt med alla koder och allt så fanns det en inbygg fördröjning på fem dagar för att man skulle kunna stoppa flytten om den gjorts av någon som inte borde kunnar göra den.

När flytten väl genomförts så gick något snett så att den visserligen låg på den nya registraren men det gick inte att administrera den vilket gjorde att den fortfarande pekade på de gamla namnservrarna och därmed på den gamla hemsidan som i sin tur dirigerade om som förut.

Jag anmälde detta men fick först inget gensvar utan de påpekade bara att det kunde ta lite tid. Eftersom vi då var framme i 25-mannaveckan så tyckte jag att det var dumt med strul i den veckan så jag väntade tills i måndags och då fixade de problemet direkt.

Efter ompekning till nya namnservrar så tog det den vanliga tiden innan alla tabeller var uppdaterade runt om i världen men då insåg jag att jag missat att fixa specialfallet att man bara skriver soders.org och inte www.soders.org som adress. Vissa webbläsare funkar ändå men inte alla så efter ännu en ändring i DNS-inställningarna tog det ytterligare timmar innan det funkade.

Slutligen visade det sig att jag hade fel i mitt antagande att man alltid skulle nå sidan på idrottonline-adressen. Det visade sig att om man skriver den adressen så försöker sidan att dirigera om till soders.org och under den tid den adressen inte fungerade så var det förstås kört.

Därmed var det slut på ordbajsandet för den här gången.

/Pär

Skribent: Pär Svensson
E-post: Adressen Gömd

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info