Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Glännefors tia på medel-SM

15 SEP 2018 18:44
För två veckor sedan knep Fredrik Glännefors en femteplats på USM i Luleå. Den här helgen följde 16-åriga Fredrik upp med finfin tiondeplats i H18 på medel-SM söder om Jönköping - och bara två minuter från guldet!
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 16:11

Fredrik Glännefors låg tvåa efter en tredjedel av banan och farten fanns absolut för en medalj. Trots några bommar gick han ändå in på topp 10 i H18 och då är han bara 16 år. Imponerande!

- Jag är i väldigt bra löpform, men är lite besviken med loppet. Placeringen var bra, men med fyra kontrollmisstag kan jag inte vara nöjd, säger Fredrik.

För två veckor sedan sprang Fredrik in som femma på långdistansen på USM i Luleå. Även där fanns farten för medalj, men två bommar ställde till det lite.

- Jag hade varit lite förkyld veckan före USM. Trots det kändes det ändå hyfsat i kroppen. Det var skallen jag inte kände mig helt pigg i.

Vill du gratulera Fredrik när du träffar honom så har du chansen nästa helg då han kommer hem från Hallsberg och orienteringsgymnasiet där han började nu i höst. Nästa helg springer han natt-DM och stafett-DM i Stockholm. Det senare i H21 tillsammans med Markus Martinelle och Göran Thimberg. 

- Resultat SM, medeldistans
- Resultat USM, långdistans

Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info