Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt Söders på Tiomila i Göteborg

05 MAJ 2017 17:15
Nej, tyvärr ingen dubbelseger för Söders på årets Tiomila som rubriken kanske antyder, men väl två lag i mål i såväl ungdomsklassen som herrklassen. Svårt, tufft men roligt var det samlade intrycket från de flesta som deltog.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 16:13

Tiomila i Göteborg helgen 28-29 april bjöd på roliga banor i tuff terräng och strålande vårväder, varvat med en klar och kylig natt.

Söders ställde upp med två ungdomslag och två herrlag som alla tog sig i mål. Även ett damlag var anmält, men där kom till slut bara Lucie Krafkova till start på den första sträckan efter ett tungt återbud som ställde till det för hela laget.

I ungdomsstafetten vann IK Hakarpspojkarna. Söders två lag var jämna och slutade 248 respektive 265. I ena laget sprang Olle Thimberg, Jenny Göstas Källman, Tim Bergbom, Ida Svahn och Lovisa Göstas Källman och i det andra Emma Svidén, Erik Norin, Mattias Hedin och Emma Norin. Kul med så många ungdomar med och imponerande av alla att gå runt på de svåra banor som erbjöds! Spana gärna in banor och vägval i Livelox, om du inte redan gjort det.

I herrtävlingen fick Söders en bra start, där Göran Thimberg ersatt sjuka Markus Martinelle på den första sträckan och gjorde vad han kunde för att hänga med. Vid växel var Göran 71:a, drygt 11 minuter efter Hagaby och Martin Regborn som ryckt ifrån med imponerande 4 minuter. Fredrik Glännefors gjorde Söders starkaste insats och plockade 15 platser på den tredje sträckan, från 108:e till 93:e plats. Alexander Hansen sprang den fjärde sträckan, långa natten, och orkade inte riktigt haka på klungan han gick ut med. Istället blev det ett riktigt bra träningspass i det kalla mörkret. Laget kom till slut på plats 133 och upp till placeringsmålet 100 var det nästan en timme i tid, vilket kan jämföras med segrande IFK Göteborg som var över 4.30 h före.

Andralaget slutade på en 210:e plats efter att avslutande Stefan Norin plockat hela 14 platser i omstarten.

Nästa år går Tiomila i Nynäshamn i riktig södertörnsterräng. Får vi 3 x 3 lag med då?

Resultat i Eventor

Skribent: Niklas Wrane
E-post: This is a mailto link

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info