Hoppa till sidans innehåll

Lagen till 25manna

07 OKT 2019 23:23
Alltid klurigt att få ihop 50 löpare på lika många platser i två lag, men nu är 25mannalagen uttagna.
 • Uppdaterad: 07 OKT 2019 23:23

I år är det 381 anmälda lag till 25manna. Det motsvarar 9525 personer som alla springer i samma klass. Ganska häftigt när man tänker på det.

Startskottet går nu på lördag den 12 oktober kl. 09.00 och arenan är belägen på Nytorps ängar i Västerhaninge, samma ängar som 25manna 2009 för er som minns det.

Söders laguppställningar

Söders mönstrar två lag och med 72 intresseanmälda totalt har det inte varit någon lätt uttagning. Å andra sidan innebär det två mycket starka Söderslag på startlinjen. 

Uppställningarna är inlagda i Eventor:

- Söders laguppställningar 
- Hela anmälningslistan med laguppställningar på de som lagt in

Återbud och reserver

Vid återbud, kontakta undertecknad via mejl! Kontakta också så snart som möjligt om du känner viss osäkerhet inför din start så blir det lättare för oss att planera för reserver.

Ni som intresseanmält er men inte är uttagna - tänk på att det är flera dagar kvar och mycket som kan hända. Vid återbud och insättning av nya löpare skrivs det en kommentar till den här nyheten. Vi gör också ett försök att komma i kontakt med berörda, men kan inte garantera det.

Tre lag?

Med facit i hand är det lätt att säga att vi kanske borde ha satsat på tre lag. Å andra sidan kommer många anmälningar in sent, vilket gör det svårt att förutse intresset.

Till nästa år känns det dock givet att satsa på tre lag. Hjälps vi åt, både framförhållning från oss som administrerar och tidig anmälan på alla som är intresserade - så kommer vi att lyckas, vilket förhoppningsvis betyder att alla som vill får springa!

Publik och öppna banor

Vi ser gärna att alla ni som inte springer i år är med som publik och hejar! Det kommer som vanligt att bli en fest!

Det finns också öppna banor att springa för den som vill.

Tävlingsinformation

All information om årets tävling finns på 25mannas hemsida och i Eventor:

- 25mannas hemsida 
- Tävlingsinformation i Eventor 

Läs igenom PM och växlingstider noga och när arenaskissen kommer, kolla igenom denna så att du i god tid befinner dig i fållan före växel.

Lita inte på tider i appen (passertider i den kan släpa!) utan kolla igenom beräknad tid för sträckorna före dig och räkna själv ut när det är rimligt att du går ut. 

Vi kommer att se till så att det finns personer i växlingshagen som kan coacha, speciellt på sträcka 4, men det är alltid ditt ansvar som löpare att befinna dig vid växlingen i tid.

Tältplatser och arenaskiss

Information om Söders tältplatser och arenaskiss läggs ut här på hemsidan så snart det finns tillgängligt.

Målsättning topp 50 respektive 200?

Givetvis ska vi ha en målsättning.

I fjol blev Söders lag 57:a respektive 283:a, men i år ser båda lagen bättre ut på pappret. Dessutom, med nya kriterier för sträckorna och en terräng som troligen passar oss bättre, så kan det bli riktigt spännande!

Ett inte alltför vågat resultat att sträva mot skulle kunna vara topp 50 för förstalaget och topp 200 för andralaget.

Nämnas ska att förstalaget var nere på plats 44 i fjol när tre sträckor återstod och då hade det gjorts ganska stora bommar på några av oss innan dess ...

Skribent: Niklas Wrane
Epost: This is a mailto link
 1. Och så till förändringarna i andralaget. Åsa P är tyvärr sjuk och kan inte springa sistasträckan. Camilla G kliver upp från sjättesträckan och tar sista istället. I Camillas ställe får Emma S springa sjättesträckan och gå ut först där. In på Emmas ställe på tredjesträckan går Johanna Sahlstedt. Även Alex R är sjuk och kan inte springa fjärdesträckan i andralaget så Ebba Sahlstedt går in där istället och går ut först på den sträckan. Lagen uppdaterade i Eventor och alla löpare meddelade.

  (Wrane 2019-10-11 kl 14:09) Anmäl
 2. Pär S är sjuk så Christer H går in i hans ställe på tredjesträckan i förstalaget. Christer skulle gått ut först på sjundesträckan i andralaget och där går nu Gunnar H in. Vi tror det blir perfekt med Christer på tredje då det är första parallella sträckan med väldigt mycket folk. Likaså tror vi det blir lika perfekt med Gunnar på sjunde som kan glida runt där, jagad av de andra Söders-gubbarna. :-) Återkommer med vissa förändringar bland damerna i andralaget (är inte klart än).

  (Wrane 2019-10-11 kl 12:04) Anmäl
 3. Efter önskemål kommer Fredrik G att springa första, Markus M femte (går ut sist där efter Alex H) och Vitek näst sista. Lagen är uppdaterade i Eventor.

  (UK genom Wrane 2019-10-08 kl 22:57) Anmäl
 4. Bra jobbat med laguttagningar och all admin kopplat till det! Nu kommer vi lätt under 50 och 250 för respektive första- och andralag.

  (mikael 2019-10-08 kl 22:28) Anmäl
 5. Grymma lag, Heja Söders! Lovar heja ordentligt på lördag!

  (Tommy 2019-10-08 kl 14:33) Anmäld
 6. Grymma lag, Heja Söders! Lovar heja ordentligt på lördag!

  (Tommy 2019-10-08 kl 14:33) Anmäl

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info