Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter orientering"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter orientering


PM Midsommar 2018

(2018-06-21 12:50)
Äntligen är det dags för midsommar och vårt firande i Tyresö Slottspark. PM för funktionärer hittar du i denna nyhet.
 
Årets Venla och Jukola bjöd på en rolig och lagom lång resa till och från Hollola i södra Finland. På en maffig arena och i en lömsk gropterräng ställde Söders upp med ett Venlalag och två Jukolalag.
 
Söders mönstrar i år ett Venlalag och två Jukolalag. Ihop med lagledare och hang arounds är vi totalt 22 personer som reser till Hollola i södra Finland nu till helgen.
 
På tisdag kör vi Venla-/Jukolaträning i samband med orienteringsteknikträningen. Ett utmärkt tillfälle att vässa formen för den som ska springa i Finland eller i alla fall ett bra tillfälle att få känna på lite stämning för er som inte ska österut.
 
På torsdag är det dags för sommaravslutning - Alla är välkomna. Det kommer bli en lagtävling där orienteringskunskaper på alla nivåer kommer till användning. För den som vill förbereda sig väl kan det vara bra att träna minnet lite inför övningen.
 
Svenska Orienteringsförbundet har anställt en ny marknadsutvecklare i form utav Söderslöparen Victoria Enbäck.
 
Söders arrangerar traditionsenligt midsommarfirandet vid Tyresö Slott. För att kunna skapa ett så bra firande som möjligt så behöver vi Din hjälp! Anmäl dig och hela familjen som funktionärer och fira midsommar med oss!
 
Tre områden, 90 kontroller. I morgon torsdag, 10 maj, startar försäljningen av Naturpasset på Sportringen i Tyresö och på Alewalds på Kungsgatan i City. Inga pass säljs på Alby friluftsgård under Kristi Himmelsfärdshelgen då det är stängt.
 
Nu är det dags för årets klubbresa! I samband med Kristihimmelsfärd är vi ca 50 stycken som åker till Närke/Kilsbergen och springer Närkekvartetten. Mer information om boende och resa kommer här.
 

Utsättning av Naturpasset

(2018-05-03 10:46)
Nu till helgen, 5-6 maj, behövs hjälp med utsättning av kontroller för Naturpasset. Det är både roligt och ger bra träning. Klubben bjuder på fika i Alby efteråt. Säljstart är preliminärt planerad till torsdagen den 10 maj.
 
Ungdomsträningen den 3/5 är ersatt med ungdomsserien arrangerad av Järla. Träningen den 10/5 är inställd pga. helgdag. Vi ses igen vid Alby den 17/5!
 
Söders två herrlag, två damlag och två ungdomslag till helgens Tiomila i Nynäshamn ser starkare ut än på länge. Uppdaterad 28/4.
 
Till helgen är det äntligen dags för Tiomila! I år går tävlingen i Nynäshamn och vi har totalt 6 lag till start. För att ladda upp så anordnas Tiomilasamling i samband med torsdagsträningen den 26/4. Vi ses väl?
 
Missa inte! Nu är det dags att anmäla sig till årets klubbresa! I samband med Kristihimelsfärd 10-13 maj åker vi till Närke/Kilsbergen och springer Närkekvartetten. Klubben subventionerar delvis resan och vi bor på Åkerby herrgård i Nora.
 
Nu på torsdag kör vi en typisk så kallad kavleträning. Det innebär att man startar gemensamt på lite olika banor för att det ska kännas lite som en startsträcka på en orienteringsstafett eller budkavle som dessa ofta kallas av oss lite äldre.
 
12

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

 

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@soders.org